tisdag 26 maj 2015

Stickad barnmössa i bomullsgarn med små virkade blommor





Mössan är dekorerad med ca 20 små virkade blommor som består av 7 blomblad med luftmaskbågar i en ring. Jag har använt ett flerfärgat garn som gör blomman lite mer färggrann.
Beskrivning: Lägg upp på virknål nr 2,5 4 lm och slut till en ring med en sm. * 7 lm, 1fm om ringen * upprepa *-* 7 ggr = 7 blomblad. Avsluta med en sm i första lm. Spara en bit av tråden för montering av blomman på mössan.

Mössan
Lägg upp på strumpstickor 2,5 (med ev ett flerfärgat bomullsgarn) 120 m och sticka resårstickning 1 rm, 1 am 8 varv. Byt till enfärgat. Sticka: * varv 1 = rm, varv 2 = am * upprepa *-* tills mössan mäter 10 cm. Sätt en markering i var 12:e maska. Härifrån börjar minskningarna på mössan ( på de varv som är räta). Fortsätt sticka varv 1 och 2 hela tiden under minskningarna. Sticka den markerade m ihop med m innan rätt =10 minskningar på varvet.  Minska 3 ggr vart 4.e varv och därefter  vart annat varv till 10 maskor återstår. Fortsätt sticka runt 2 cm och ta av tråden och trä igenom maskorna. 

Sy på blommorna med jämna mellanrum på mössan med den kvarlämnade tråden. För att blommorna inte ska krulla ihop sig kan man om man vill sy fast blombladen lite extra med en sytråd.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar mössa, blommorna var verkligen pricken över i.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...